Pályázatok

Alapvető információk a szikraforgácsolásról:

A szikraforgácsolás olyan fémforgácsolási technológia, ahol az elektróda és a munkadarab között szabályozott elektromos ívkisülések folyamata választja le a munkadarabról az anyagi részecskéket. Azon kevés fémmegmunkálási technológiák közé tartozik, ahol a szerszám anyaga puhább, mint a vele megmunkálni kívánt anyagé. Síkbeli (2D-s) alakzatok kivágására, hajszálvékony furatok készítésére, illetve térbeli (3D-s) alakzatok készítésére használják.

3 alapvető típusa: huzalos, tömbös, start.

Az Aristech leginkább huzalos szikraforgácsoló gépek gyártásával foglalkozik. Ennél az eljárásnál egy vékony (0.1-0.5mm) csupasz félkemény elektrolitréz huzal egy gyengén fékezett csévéről szálfeszítőkön, terelő görgőkön és vezető fejeken át a felcsévélő orsóra jut. Az elektróda huzal folyamatos elektromos kapcsolatát keményfém csúszó érintkező biztosítja. Az elektróda fogyást a huzal tengelyirányú, folyamatos mozgásával akadályozzák meg, illetve csökkentik megengedhető mértékűvé. A folyamathoz szükséges dielektrikum ioncserélt víz, amely szűrön és ioncserélő gyantákon át folyamatosan kering.

CNC Huzal szikraforgácsoló EDM , és CWszéria

Tulajdonságok: Az alapvető paraméterek (huzalátmérő, anyagminőség, anyagvastagság) betáplálásával, az optimális leválasztási paraméterek automatikusan a memóriából vannak generálva. Az ismétlés funkció használatával egyszerűen biztosíthatók több munkafolyamat esetén is ugyanazok a körülmények illetve eredmények. A huzal szakadása esetén gombnyomással visszahelyezhető a folyamat a start pontra. A vízhűtés a szikraforgácsoló gép minden egyes alkatrészén állandó hőmérsékletet biztosít. A kezelőnek csak a fúvókába kell manuálisan behelyezni a drótot, onnantól kezdve a vezérlés biztosítja az adagolást. Egy 25 mm átmérőjű huzal használata esetén a maximális megmunkálási sebesség 190 mm/perc. Az EDM szériás szikraforgácsolók esetében az asztal munkaterület akár elérheti a 600×900 mm-t, terhelhetősége pedig akár 1800 kg.

Szikraforgácsoló gépek Aristech

ZNC széria

Tulajdonságok: Új fejlesztésű, számítógépes znc vezérlő. 15 colos színes LCD-TFT érintőképernyő. Új beépített érzékelő program, amely minden impulzusnál ellenőrzi a folyamatot. Az állandó energiafelvételű szikráztató mindig egyenletes megmunkálást biztosít. Csak a Z tengely irányú végső értéket és az állandó paramétereket kell megadni. A merev gépváz biztosítja a szikraforgácsoló gép stabilitását. 3 tengelyes lineáris skála, illetve biztonsági berendezések mint pl: ívmélység beállítás, lángérzékelő és tűzoltó, dielektromos hőmérsékletmérő, vészleállító.

Az alapvető tartozékok: LCD érintőképernyő, X és Y tengelyirányú golyósorsós lineáris vezetés, elektródafogó, munkalámpa, szerszámok, tűzérzékelő rendszer.

LS széria Startszikra forgácsolók

Tulajdonságok: A rendkívül merev finomszemcsés öntöttvas gépváz kellő merevséget és hosszú élettartamot biztosít. X, Y és Z irányú golyósorsós vezetés a pontos pozícionálás érdekében. 20 lépésben programozható Z tengely irányú vezérlés. Digitális kijelzés, biztonsági eszközök (ívmélység beállító, lángérzékelő, hőmérsékletmérő). A munkaterület maximális mérete 500×400 mm, a maximális terhelhetőség pedig 500 kg. Maximális áramerősség 100 A (LSP 100 A típus), emellett 10 kVA teljesítményfelvétel.

Az alapvető tartozékok: szerszámos készlet, szűrőberendezések, fúvóka, elektródafogó, golyósorsó, kenőrendszer, operációs útmutató.

A szikraforgácsológépek áráról kérjen egyedi ajánlatot!

Egyedi ajánlatot szeretnék

Ingyenesen, minden kötelezettségtől mentesen elkészítjük ajánlatunkat az Ön igényeinek és elvárásainak leginkább megfelelő szerszámgépre legjobb szaktudásunk szerint.

Egyedi ajánlatot szeretnék

Ingyenesen, minden kötelezettségtől mentesen elkészítjük ajánlatunkat az Ön igényeinek és elvárásainak leginkább megfelelő szerszámgépre legjobb szaktudásunk szerint.