Magyar
English
hirlevel
utolsó frissítés: 2017.05.16.        látogatók száma: 79791

A Fiber lézervágás technológiája:A lézersugaras vágás technológiája már régóta alkalmazott technológia a fémiparban. Az új üvegszálas technológia bevezetője egy korszakalkotó újító a török DENER éllovas szerepet tölt be az automatizált lemezmegmunkálás (lézervágás, plazmavágás) technológiák körében.

Magyarországi képviselője a Sheet Metal Technológia Kft. a fémipari technológiák forgalmazója. Több mint 26 gyári beszállítója a teljes fémipari termékpalettát lefedi a forgácsolástechnológiától a lemezmegmunkálásig, a csőhajlítástól az automata rendszerekig. A DENER és az új "Fiberlaser" is a legmodernebb korszerű megoldásaink közé tartozik.

Az üvegszálas lézer legfontosabb jellemzői: Gazdaságos: alacsony működési költség; Helytakarékos: kis helyigény; (kevesebb rendszer elem) Rendkívüli: magas teljesítmény (nagy vágási sebesség, széles a vágható anyagok palettája, (pl. puha fémek sárgaréz) automatizált, szoftver). Költséghatékony fenntartás, munkavégzés!

A fiber lézer, amely szintén egy szilárdtest lézer, újszerű, nagyon robosztus, nagyon tartós lézerrendszer. A lézer által kibocsátott lézerfény hullámhossza 1062 nm. A fiber lézer élettartama és megbízhatósága jelentősen jobb és egyszerű felépítésének köszönhetően a lézer teljes költsége alacsonyabb a CO2 rendszereknél.

A lézermédium gerjesztése az optikai szálon keresztül speciális diódalézerrel történik. Az általánosan használt ring rezonátoros elrendezés következtében az optikai szál tölti be a rezonátor szerepet is. Ezen konstrukciónak köszönhetően a fiber lézer minimális optikai elemkészlettel, jobb mechanikai stabilitással és sokkal nagyobb hatásfokkal működik a CO2 rendszereknél.

Összevetve az óránkénti működtetési költségeket a 2 kW üvegszálas lézer működtetési költsége 50%-kal alacsonyabb a 3 kW CO2 lézer költségénél.

Dener Fiber lézervágó berendezés


A Dener Fiber lézervágó berendezést az ügyfelek igényei szerint tervezték meg és fejlesztették ki, akik körében az 1500 mm x 3000 mm asztalméretű lézervágó a legnépszerűbb. A gép 2000 mm x 4000 mm-es, valamint 2000 mm x 6000 mm asztalmérettel is rendelhető.

A Dener lézervágó megjelenése új stílust hozott a lézervágó technológia területére. A gép kifejlesztésekor a cél az volt, hogy a gyártás környezetbarát módon, maximális produktivitással és sebességgel, a lehető legkisebb helyigény és energiafelhasználás mellett valósuljon meg. A Dener Fiber lézervágó gép optimális megoldást nyújt a mai igényekre, mind kialakításában, mind programozásában. Nagy mennyiségű feladatot teljesít alacsony energiafelhasználással és teljesítményveszteség nélkül.

A géptest tetején kialakított hídmozgatás vezérlés, a precíziós szervomotor teljesítmény, a hatcellás vákuum rendszer, a LED világítás és a levegőszárító rendszer alacsony fogyasztásukkal mind-mind az alacsony energiafelhasználást segítik elő. A lineáris motoros rendszerben magas gyorsulás (Az X és Y tengelyen 2,3, a Z tengelyen 3G) és 133 m/perc sebesség elérhető el.

KIALAKÍTÁS, DESIGN

ELTÉRŐ ÉS ÚJ MEGKÖZELÍTÉSE A LÉZERVÁGÓ BERENDEZÉSEKNEK
A gép tetejére épített X hídra rálógatott Y híddal ez a konstrukció eltér a hagyományosan alkalmazott lézervágó konstrukciótól. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az Y híd a lézerfejjel könnyebb legyen és dinamikusan, nagyfokú gyorsulással dolgozzon. Így az a követelmény, hogy az Y híd kétoldali dupla motor hajtással dolgozzon megszűnt, és az Y tengely közepén elhelyezett nagy X tengely motorral, az X tengely mozgatása egyetlen szervo motorral megoldott.

HATÉKONYSÁG ÉS ÖKOBARÁT ENERGIAFOGYASZTÁS
A kialakításnak köszönhetően, mely a nagy X tengely szervomotor, alacsony tömegű Y tengely, egyetlen szervo motorral mozgatott X tengely, lecsökkentett a súrlódási veszteség és a reduktor veszteség, és körülbelül 35 %-kal csökkent az energiafogyasztás.

RÖVID BEÜZEMELÉSI IDŐ ÉS SZÁLLÍTÁS
A beüzemelés időtartama nagyon rövid és időmegtakarításra ad lehetőséget, mivel az elektromos kapcsolószekrény, a lézer egység, a pneumatikus tábla és minden csatlakozó a fő egységen rendelkezik csatlakozó szerkezettel. Szintén az új kialakításnak köszönhetően, a gép Y tengely irányú szélessége lényegesen keskenyebb és a teljes berendezés, beleértve a palettacserélőt is, egy konténerben szállítható.

RÖVID BEÜZEMELÉSI IDŐ ÉS SZÁLLÍTÁS
A beüzemelés időtartama nagyon rövid és időmegtakarításra ad lehetőséget, mivel az elektromos kapcsolószekrény, a lézer egység, a pneumatikus tábla és minden csatlakozó a fő egységen rendelkezik csatlakozó szerkezettel. Szintén az új kialakításnak köszönhetően, a gép Y tengely irányú szélessége lényegesen keskenyebb és a teljes berendezés, beleértve a palettacserélőt is, egy konténerben szállítható.

MINIMALIZÁLT BEFOGLALÓ TERÜLET ELŐNYEI:
A kialakítás előnye, hogy a gép szélességét jelentősen lecsökkentették. A palettacserélő egységet a gép mellé helyezték el, és a panel és a lézer egység a gépen helyezkedik el, lehetővé téve, hogy a gép kisebb területen is elférjen, mint a versenytársak gépei, illetve a CO2 lézerek.

KARBANTARTÁS ÉS SZERVIZ
Köszönhetően a széles ajtóknak a gép mindkét oldalán, nincs olyan terület a gépben, amit nehezen lehetne elérni. Ez nagyban megkönnyíti a karbantartás és szervizt. Az automata olajzó rendszer elvégzi az operátor helyett a fogaslécek, fogaskerekek és a lineáris vezetőrendszer szükséges olajzását, és ezt automatikusan elvégzi az aktuális pozíciójú tengely mozgás távolság alapján.

HAJTÁS RENDSZER
Rexroth lineáris hajtás és golyósorsó rendszer.

HATÉKONYSÁG

KIALAKÍTÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN ALACSONY ENERGIAFOGYASZTÁS
Az előnyös kialakításnak köszönhetően az FL3015 akár 35%-os energiamegtakarítást tesz lehetővé.

LED VILÁGÍTÁS
A gép állandó belső és külső világítása LED világítás, amely alacsony fogyasztást, hosszú élettartamot és alacsony általános elektromos fogyasztást biztosít, több összetevővel együtt.

AZ EGYSZERŰ FELHASZNÁLÁSSAL IDŐT TAKARÍT MEG
A gép használata batch parancs program fájlok alkalmazásával egyszerűsített és ez rövidíti a program időtartamát. A program könnyen hozzáilleszthető sok különböző nyelvhez, és könnyen lehet nyelvet váltani.

6 CELLÁS HATÉKONY VÁKUUM RENDSZER
A vágó tábla 6 vákuum szekcióra osztott, vágás közben kizárólag a cella a fejen végzi a vákuumot és így biztosítja a vákuum hatékonyságát. (1500x3000 mm-es asztalnál 0,75 m2 -nyi felület jut egy vákuumcellára. Ez nagyban megnöveli az elszívás hatékonyságát.) A vákuum cella szelepek kinyílnak amikor a kapcsolódó cellák jönnek, és az előző cella vákuumja lezárul egy rövid időn belül, a fej mozgásával szinkronban.

IDŐ MEGTAKARÍTÁS A GAZDASÁGOS MÓD OPCIÓVAL
A programban kér különböző mód van: gazdaságos mód és gyors mód. A gyors mód a legrövidebb vágási időre fókuszál, a gazdaságos mód leállítja a gázt, hogy megakadályozza a felesleges gázfogyasztást üresjárati művelet alatt, így fókuszálva a lehető leggazdaságosabb vágás módra.

TECHNOLÓGIA

"REPÜLŐ VÁGÁS"
Ez egy olyan rendszer, ami lehetővé teszi a gyorsabb vágást az azonos irányba való egyenes vonalú és kör alakú rajzok esetén.

"BÉKAUGRÁS"
Üresjárati műveletek alatt más szóval a két munkadarab vágás közötti mozgás alatt, a lehető leggyorsabb és legfinomabb mozgás érdekében a fej "békaugrás" szerű mozgást végez. Olyan esetekben, amikor a "békaugrás" funkció nem kívánt a hagyományos 90°-os üresjárati mozgás választható.

SAROK ÉGÉS ÉS OLVADÁS SZABÁLYOZÁS
Ez egy olyan rendszer, ami megakadályozza az égést a különösen vékony anyagoknál. Ez a funkció megváltoztatja a munkadarabon alkalmazott lézer modulációját egy olyan funkció segítségével, amely kapcsolatban van a vágó gázzal, anyagvastagsággal, munkafolyamat sebességgel, a normál vágási teljesítményt alkalmaz, és megelőzi vagy minimalizálja a kis körvonalakban való égést.

VÁGOTT DARAB FELISMERÉS, ÉRZÉKELÉS ÉS FORGATHATÓ RAJZ
Ez egy olyan rendszer, amely érzékeli a vágó palettán elhelyezett munkadarab helyét és méretét, és tudja forgatni és ráilleszteni a rajzot, hogy illeszkedjen.

VÁGÁS FOLYTATÁSA EGY MEGHATÁROZOTT PONTTÓL, VÉSZLEÁLLÍTÁS ESETÉN
Miután a gép megállt, vagy a gépkezelő megállította a vágási folyamatot vészleállító gombbal a vágási folyamat könnyen folytatható a rajz bármely pontjától. A riasztási folyamat megszűntetése és a befejezetlen folyamat folytatásának jóváhagyása után.

TÖBBNYELVŰ HÁTTÉRTÁMOGATÁS ÉS NYELVEK KÖZÖTTI VÁLTÁS
A program támogatja a több nyelv használatát és lehetőség van ezen nyelvek közötti átkapcsolásra.

KÖNNYEN KEZELHETŐ FELÜLET
A batch folyamat parancsoknak köszönhetően a későbbi folyamatok egyetlen parancsba integrálhatóak. Ily módon a vágandó rajzok előkészítési folyamata jelentősen lerövidül.

KÉZIKERÉK
Van egy kézikerék a gépen az érzékeny tengelymozgatásához. Ez különösen hasznos olyan esetben, amikor a kis vágott darab fémlemezről való eltávolításához érzékeny pozícionálásra van szükség.

AUTOMATIKUS VÁGOTT DARAB FELISMERÉS, ÉRZÉKELÉS ÉS FORGATHATÓ RAJZ
A vágófejen lévő szenzorok segítségével a kezdési pontot, a szöget és a munkaasztalon véletlenszerűn elhelyezett munkadarab vastagságát könnyen és gyorsan érzékeli.

VÁGÁS FOLYTATÁSA EGY MEGHATÁROZOTT PONTTÓL, VÉSZLEÁLLÍTÁS ESETÉN
Miután a gép leáll, vagy megszakítják a folyamatot bármely okból, vágás folytatható a kívánt ponttól.

EGYSZERŰ ÉS KÖNNYŰ FELHASZNÁLÁS

A KÍVÁNT CAD/CAM PROGRAMMAL VALÓ MEGMUNKÁLÁS LEHETŐSÉGE
Metalix, Lantek, Radan vagy ezekhez hasonló CAD/CAM programok könnyen integrálhatóak, így az ügyfelek saját igényeikre szabottan tudják megválasztani a használandó CAD/CAM programot.

BIZTONSÁG

VÉDŐ ÜVEGEK
Annak érdekében, hogy a szemet megóvják a fiber lézerfény okozta károsodástól, a gép első ajtóin lévő megfigyelő üvegek a fiber lézer hullámhossznak megfelelő védelmet biztosítanak.

VÉSZLEÁLLÍTÁS
A berendezés 7 vészleállító gombbal is felszerelt: van a gépen, egy a palettacserélőn, egy a lézer egységen, és egy a kézikeréken. Bármely megnyomása esetén a folyamatban lévő tevékenységek és a lézerfény azonnal megáll. A vészleállító folyamat után újraindítás szükséges.

BIZTONSÁGI KAPUK
A biztonsági fényfüggönynél ha a biztonsági kapuk nyitva vannak(és a biztonsági kapuk mozgást érzékelnek) a palettacserélő közben, a palettacserélési folyamat azonnal megáll, a sérülések megelőzése érdekében. A palettacserélési művelet bármely irányban folytatható, a gépbe befelé is és kifelé is, újraindítás után.

BIZTONSÁGI SZŐNYEGEK
A biztonsági szőnyegek a gép és a palettacserélő között vannak. Ha valaki rálép, akkor a palettacserélést nem lehet elkezdeni, illetve az első ajtót nem lehet kinyitni/bezárni, és éppen futó folyamat is azonnal megáll, ha valaki a szőnyegekre lép. Ha valaki leszáll a biztonsági szőnyegről, a visszaállítási folyamat után a palettacserélés és az ajtó nyitási/zárási folyamat folytatódhat.

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK
A gépkönyvben részletezett további biztonsági utasításokat a gép kezelőjének be kell tartania minden esetben.

KARBANTARTÁS ÉS SZERVIZ

ONLINE TÁVFELÜGYELET
Vészhelyzet esetén vagy bármely egyéb szükség esetén minden adatot és hibaokot távolról láthatunk, beavatkozhatunk és a különféle problémákat fizikai beavatkozás nélkül távolról online megoldhatjuk, ha a gép csatlakozik az internethez. A távoli kapcsolat segítségével, a Mitsubishi speciális szerviz és karbantartási programjával program módosításokat és megfigyeléseket végezhetünk, riasztási és hibakódok láthatóak, és a paraméter módosításokat meg lehet jeleníteni PLC-n és NC-n. Mindenféle programfrissítést elvégezhetünk az interneten keresztül.

KÉPZETT SZERVIZ CSOPORT
A szerviz csoport tagjai azok közül a dolgozók közül kerültek ki, akik a gép installálásán és gyártásán dolgoztak, és rövid időn belül meg tudják oldani az esetleges problémákat.

ALKATRÉSZEK RAKTÁRKÉSZLETEN
Mindenféle alkatrészből rendelkeznek megfelelő raktárkészlettel, a folyamatos gyártásnak köszönhetően. A kritikus alkatrészek szinték raktárkészleten vannak a gyártónál vagy beszállítóiknál.

KIALAKÍTÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN KÖNNYŰ HOZZÁFÉRÉS A GÉP BELSEJÉHEZ
Mivel a gép első és hátsó ajtói könnyen nyílnak, ez lehetővé teszi, hogy a gép szervizét gyorsan és könnyen hajtsák végre. Szintén a kialakításnak köszönhető,hogy a gépet könnyű tisztítani és karbantartani.

VÁKUUMOS EMELŐ DARU (OPCIONÁLIS)
Ennek a nagyon fontos opcionális tartozéknak köszönhetően a gép működtetését egy gépkezelő is el tudja végezni. A rendszer egy vákuum motorból és egy daruból áll, amellyel könnyen és gyorsan rakhatjuk a cserepalettára a lemezeket.

VÁGÓFEJEK VÉDELME
Ha a vágófej hozzáütődik, vagy majdnem hozzáütődik a vágott vagy vágandó munkadarabhoz, vagy a palettához, és ez a helyzet a tűrési időtartamnál hosszabban fennáll, akkor a gép azonnal megszakítja a munkafolyamatot és megakadályozza, hogy a fej megsérüljön. Miután a gép megállt és a leállás oka megszűnt a start gomb megnyomásával a vágási folyamat onnan folytatható, ahol meg lett szakítva a folyamat.

Sheet Metal Technológia Kft. © Minden jog fenntartva. Design by Vezpa